SAOBRAĆAJNI KOLAPS U PRESTONICI: Paralisani Novi Beograd i Zemun, vozila u kružnom toku stoje u vodi (VIDEO)
Beograd, Foto: Printscreen/Instagran/192

ima li kraja?

SAOBRAĆAJNI KOLAPS U PRESTONICI: Paralisani Novi Beograd i Zemun, vozila u kružnom toku stoje u vodi (VIDEO)

Kako su meteorolozi najavili, tendencija sporog premeštanja padavinske zone je na zapad, ka Sremu i preko Obrenovca ka Tamnavi

Objavljeno: 23:44h

Jako nevreme pogodilo je danas nekoliko gradova Srbije, a potom je stiglo i do prestonice. Kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, neke od najfrekventnijih saobraćajnica na Novom Beogradu i u Zemunu su u potpunosti poplavljene, a vozila zarobljena u vodi.

- I dalje se nad područjem Beograda zadržava sporo pokretna oblačnost koja će nastaviti da uslovljava kišu, lokalno i pljuskove sa grmljavinom. Veća količina padavina očekuje se u zapadnim ali i dalje i u južnim delovima grada pa se dodatno i u narednih sat vremena može očekivati još između 10 i 20 mm kiše, lokalno i više, i to naročito na potezu od Batajnice, preko Dobanovaca, Surčina, Sremčice, Barajeva, Ripnja i Rušnja - navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Kako su meteorolozi najavili, tendencija sporog premeštanja padavinske zone je na zapad, ka Sremu i preko Obrenovca ka Tamnavi.

Poplava na Novom Beogradu

- Ledine. Da znaju ljudi da je haos voda pogotovo na onoj uzbrdici od kružnog toka, jedva se kreću vozila - navodi se na instagram profilu "serbialive_beograd".

- Kružni tok Novi Beograd ispod Ledina. Vinogradska - voda do pola vrata - stoji u opisu videa.

Ništa bolja situacija nije ni u Zemunu. Automobili se jedva kreću u Ugrinovačkoj ulici kod Glavne pošte.

Podsetimo, RHMZ nanizao je danas brojna upozorenja i oglašavao se na svakih sat, dva, jer toliko unapred mogu da predvide koji delovi Srbije će biti na udaru.

- Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred – naveli su ranije u RHMZ.

Kako smo ranije pisali, snažno nevreme pogodilo je danas Ljig, u toj opštini obilna kiša praćena jakim vetrom čupala je drveće iz korena, a usled velike količine vode izlili su se bujični potoci.

Hitno se saziva Štab za vanredne situacije

Jako nevreme tokom popodnevnih sati napravila je haos i u Mionici, gde je jedan vrtić u potpunosti poplavljen.

Bonus video:

01:06

Nevreme u Vranju

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.